Op 15 december 2020 werd in Nederland de eerste gratis kerstkledingteststraat van Europa geopend. Het was bedoeld voor mensen die voor weinig geld in een feestelijke outfit Kerst wilden vieren.

Initiatiefnemer was internationaal styliste Merel van ‘t Wout uit Rotterdam. Ze gaf gratis adviezen over hoe je bijvoorbeeld je coronabuikje goed kan verbergen, feestelijke combinaties maakt met kleding uit je eigen garderobekast en hoe een eigen twist aan je outfit geeft.

Hoewel het coronavirus ons ook tijdens de feestdagen verplicht thuis hield, wilde Merel mensen toch aanmoedigen om werk van hun kerstoutfit te maken. In de kerstkledingkerststraat gaf de styliste ook gratis tips over hoe je kleding duurzaam combineert. “Zelf draag ik mijn rode geruite kerstpak van vorig jaar ook bij andere gelegenheden. Dan doe ik sneakers aan in plaats van lakglitterschoenen. Mijn motto is: draag je kleding zo lang mogelijk door maar doe er wel elke keer wat exta’s mee. Een kerstglitterjasje staat tijdens een verjaardag ook leuk op een zwart rokje en die glitterbroek staat super sexy tijdens een tuinfeest als je die combineert met een mannenoverhemd.”

De kerstkledingteststraat was helemaal coronaproof. Iedereen kon zich gratis door de digitale teststraat laten begeleiden door styliste Merel van ‘t Wout. Deelnemers kregen direct de uitslag en een advies voor kerst mee naar huis. De opening was op dinsdag 15 december. Daarna was de kerstkledingteststraat open op 16, 17 en 21 december.

Merel van ‘t Wout is stylist, opleider en auteur. Na haar modeopleiding ontwikkelde ze zich tot een internationaal gewaardeerde stylingcoach. In de loop der jaren adviseerde zij duizenden vrouwen en mannen en heeft zij meer dan 500 stylisten en docenten opgeleid. Ze schreef eerder de bestseller ‘Kleding Genoeg Vrouwen’. Haar meest recente boek ‘Mooi met Kleding’ verscheen in december 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *