Nederlands noodhospitaal voor achtergelaten oorlogsdieren in Oekraïne
Persbericht verschenen: 20 december 2023 voor dierenbeschermingsorganisatie House of Animals
Nederland gaat een noodhospitaal doneren aan Oekraïne voor achtergelaten oorlogsdieren. De mobiele operatie-unit is het hardst nodig in het zuidoosten, pal langs de frontlinie. Het is een initiatief van House of Animals, een Nederlandse dierenbeschermingsorganisatie.
Tijdens de komende wintermaanden zal de Nederlandse dierenbeschermingsorganisatie een noodhospitaal voor de oorlogsdieren helpen opzetten in dit gebied. “Dagelijks worden gewonde honden, katten en paarden met schotwonden en granaatscherven door soldaten bij dierenopvangcentra aan de frontlinie binnengebracht”, zegt Karen Soeters. “Een noodhospitaal is nodig om deze dieren te kunnen helpen. Veel dieren zijn er gruwelijk aan toe: we zagen katten binnenkomen met afgerukte kaken en kapotgeschoten oogjes en honden met ernstige verwondingen aan hun buikjes en poten. Er is echt snel hulp nodig”.
Naast het opzetten van een noodhospitaal voor gewonde dieren zal House of Animals een ‘voedselluchtbrug’ openen om de komende winter zoveel mogelijk achtergelaten huisdieren aan de frontlinie van voedsel te voorzien. “Hiervoor zal ruim 540.000 kilo voedsel nodig zijn”, aldus Soeters. De lokale vrijwilligers hebben geen geld meer om de dieren van voldoende eten te voorzien”. House of Animals bezocht de frontlinie op uitnodiging van Oekraïne.
Media-aandacht o.a.: Algemeen Dagblad, NH Dagblad, Leidsch Dagblad, Gooi & Eemlander, IJmuider Courant, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, Brabants Dagblad, Haagsche Courant, Rotterdams Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, ANP, BN De Stem, De Stentor, Provinciale Zeeuwse Courant, RTV Noord-Holland, Telegraaf.nl, Nu.nl.
Cabaretvoorstelling ‘Ben je Bezopen’
Bakker & Bakker toeren langs Nederlandse en Vlaamse theaters met hun avondvullende cabaretvoorstelling over verslaving. Vader Bram is verslavingsdeskundige en zoon Fimme is zelf verslaafd geweest. Vader en zoon verkennen verslaving in al haar gedaanten. Zonder franje, open en eerlijk en niemand ontziend. Vooral zichzelf en elkaar niet.
In december 2023 won Fimme de juryprijs van het 37ste Groninger Studenten Cabaret Festival in de Stadsschouwburg Groningen. Volgens juryleden cabaretier Johan Goossens, journaliste Rinske Wels en programmeur Luuk Adema schakelde Fimme knap met grappen over drugs, heeft hij een enorme dosis zelfspot en een goede zangstem. ‘Hier staat een man die iets heeft meegemaakt en zijn ellende weet om te zetten in boeiend en soms pijnlijk theater”, aldus het juryrapport.
In 2022 studeerde Fimme af als cabaretier aan de Koningstheateracademie met zijn voorstelling ‘Duurloop’ die werd geregisseerd door Minou Bosua en Martijn Bouwman. Na twee mislukte pogingen op de universiteit kwam Fimme erachter dat de schoolbanken niks voor hem waren. In 2016 werd hij chauffeur en later tourmanager van cabaretier Javier Guzman die op dat moment bezig was met zijn Oudejaarsconference voor RTL. “In deze periode werd ik verliefd op het vak”, zegt Fimme. “Ik sparde erover met Javier, begon op te treden en meldde me aan voor de Koningstheateracademie”.
Media-aandacht o.a.: De Telegraaf, ANP, Trouw, RTL Boulevard.nl, NRC, RTV Noord-Holland.
Met Zonder Jou, 15 liefdevolle verhalen
Boek verschenen: 10 december 2023, Wereldlichtjesdag bij Stichting Nooit Voorbij
Het boek Met Zonder Jou is een ontroerende verzameling van vijftien verhalen, verteld door ouders die de intense pijn van het verlies van hun geliefde kinderen ervaren. Deze verhalen getuigen van de moed van ouders die worstelen met het overweldigende verdriet na een plotseling verlies, een langdurige ziekte of de aangrijpende keuze die hun kind heeft gemaakt.
Deze intieme verhalen werpen een licht op de diepgewortelde band tussen ouders en hun kinderen en laten de rauwe emoties zien die ontstaan wanneer de fysieke band (abrupt) wordt verbroken. Maar Met Zonder Jou gaat verder dan slechts getuigenissen van verlies. Het toont ook de kracht en veerkracht van ouders die hun weg zoeken in de duisternis en hoop weten te vinden te midden van hun verdriet.
Dit boek laat zien hoe liefde en verbondenheid blijven bestaan, ook wanneer de lijfelijke aanwezigheid van een kind verdwijnt. Met Zonder Jou is een eerbetoon aan deze onvergetelijke kinderen die veel te vroeg de wereld hebben verlaten. Het is ook een troost voor degenen die rouwen en een bron van hoop voor iedereen die kracht zoekt bij de grootste uitdaging in het leven.
Media-aandacht o.a.: Hart van Nederland, radio 1 Oog op Morgen, Brabants Dagblad, NH Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, IJmuider Courant, Gooi & Eemlander, Eindhovens Dagblad, Algemeen Dagblad, De Gelderlander, BN De Stem, Provinciale Zeeuwse Courant, Turbantia, De Stentor, De Limburger.
Vriendinnencomedy met Victoria Koblenko, Birgit Schuurman en Emma Linssen
Premiere 28 oktober 2023, Fine Label
Op zaterdagavond 28 oktober 2023 ging de nieuwe theatervoorstelling ‘Wat Mijn Man Niet Weet’ in première in De Goudse Schouwburg. Victoria Koblenko, Birgit Schuurman en Emma Linssen spelen de hoofdrol in deze hilarische en spannende vriendinnencomedy die nog tot en met februari 2024 langs Nederlandse theaters toert.
In de comedy en spannende whodunit sluiten drie jeugdvriendinnen een pact voor het leven. Ze zweren elkaar trouw tot de dood hen scheidt. Totdat er zich jaren later een drama voltrekt als een van de partners van de inmiddels volwassen vrouwen plotseling overlijdt. Dan blijkt dat de onderlinge trouw is afgebrokkeld.
“Ik vind het erg tof om in een comedy te spelen”, zegt Birgit Schuurman die Linda vertolkt in de voorstelling. “Het geeft je als acteur een hele andere energie dan in een film, want je krijgt feedback uit de zaal. Je recensie heb je dus meteen binnen. Het is ook heerlijk om Linda te spelen. Ze is lekker emotioneel, heel fel, uitgelaten, direct en impulsief. Ja, ik mag haar wel.”
In Wat Mijn Man Niet Weet transformeren Victoria, Birgit en Emma van puber naar dertiger en bejaarde, terwijl een ijzingwekkende whodunit – Who has done it? – wordt afgewikkeld. “Het is een echte vrouwenvoorstelling, maar het is geen clichéstuk waarin constant de man op de hak wordt genomen”, aldus Birgit. “We spelen met het hart op de tong, maar ook met het nodige zelfinzicht. Ik hoop dat het publiek na afloop met een glimlach de zaal zal verlaten”.
Media-aandacht o.a.: Tijd voor Max, AD Mezza, Theaterparadijs, ..
Tem je brein, de voordelen van minder denken
Boek verschenen op 4 oktober 2023 bij Uitgeverij Lucht
Doe je ogen dicht en observeer je ademhaling in de denkbeeldige driehoek die begint boven je bovenlip en het gebied bestrijkt van je neusvleugels. Je hoeft je ademhaling niet te tellen, je hoeft niets te veranderen, het enige dat je hoeft te doen is je ademhaling observeren. Slechts twee minuutjes. Waarom kan niemand dit?
Het kan tien seconden duren, een halve minuut of een minuut, maar ergens in die twee minuten klopt er een gedachte op en ben je niet meer bezig met het observeren van je ademhaling. Nu wordt het interessant. Want wie bepaalt welke gedachte oploopt en heb je zelf invloed op die gedachte?
In Tem je Brein – de voordelen van minder denken onderzoekt marathonloper, ademhalingsexpert en koudwaterdipper Koen de Jong samen met de lezer hoe serieus wij onze gedachten nemen en waarom. Wat je denkt, bepaalt immers voor een groot gedeelte hoe je dag is. Denk je de hele dag aan positieve dingen dan heb je een goede dag en denk je alleen aan negatieve dingen dan heb je een slechte dag.
Zo kom je bijvoorbeeld tot de ontdekking hoe belangrijk jij je gedachten vindt in relatie tot geld, nieuws, sporten, eten, verslavingen, trauma’s, creativiteit, je lichaam, stilte, tijd en dualiteit. In het laatste deel van het boek ga je honderd dagen stap voor stap aan de slag met praktische oefeningen en meditatietechnieken om je brein te temmen en om je verhouding tot je gedachten positief te stemmen.
Tem je Brein is een onmisbare gids voor iedereen die op zoek is naar innerlijke rust te midden van de drukte die we ervaren in ons moderne westerse leven.
Media-aandacht o.a.: Psychologie magazine, Libelle Nederland, Metro, DiabetesPro, Mijn Geheim, Plus Magazine, Libelle Vlaanderen
Als een vlieg in een spinnenweb, anders omgaan met dementie
Boek verschenen op 21 september 2023 bij Uitgeverij Lucht
‘Ik voel me als een vlieg in een spinnenweb. Ik weet dat ik word opgegeten, alleen nog niet wanneer’. Zo karakteriseerde Gerard Smit zijn leven met dementie. Het sluit aan bij hoe we als samenleving kijken naar de ziekte: dementie als allesverslindend, er blijft geen leven over. Zo hebben we helaas ook de zorg voor mensen met dementie georganiseerd: de ziekte staat centraal.
In Als een vlieg in een spinnenweb spreekt psycholoog Mark Smit, zoon van Gerard, met mensen met dementie over wat zij op persoonlijk niveau nodig hebben in de verschillende fases van dementie. Drie jaar draaide en leefde hij mee op afdelingen in verpleeghuizen waar mensen met dementie wonen. Daar deed hij etnografisch onderzoek, waarbij de kwaliteit van leven, het verhaal en de behoefte van de mens met dementie centraal staat. Hij kwam tot een schokkende ontdekking.
Dementie wordt te veel gezien door een medische bril volgens Mark Smit. Een normale menselijke emotie als boosheid krijgt te gemakkelijk de toedichting dementie. En daarom wordt het ongeremd gedrag genoemd.
Hetzelfde geldt voor verdriet of rouw. Als je de diagnose dementie hebt, wordt dat al snel apathie, een depressie of ‘onderdeel van dementie’ genoemd. Met deze nauwe blik, gefocust op ziekte, doen we mensen met dementie en hun naasten tekort.
We zien ze onvoldoende als mensen, maar zetten de ziekte die ze hebben centraal in de manier waarop we naar ze kijken, met ze praten, over ze praten (men spreekt over dementerenden) en de manier waarop we ze ondersteuning bieden.
In Als een vlieg in een spinnenweb laat Mark Smit zien wat zijn onderzoek aan het licht heeft gebracht: dat onze beeldvorming over dementie een goede zorg aan mensen met deze aandoening in de weg staat. Hij ondervond – privé en in het verpleeghuis – dat de kwaliteit van leven van mensen met dementie met sprongen vooruitgaat, als we, wanneer we ze als mens tegemoet treden en niet slechts de ziekte.
Media-aandacht o.a.:
Slikken of Stikken, alles wat je moet weten over medicijnverslaving
Boek verschenen: 14 september 2023 bij Uitgeverij Lucht
In Slikken of Stikken vertelt Meindert Inderwisch, voormalig N.A.P. – geregistreerd psychotherapeut en twintig jaar werkzaam binnen de GGZ-verslavingszorg, openhartig over zijn verslaving (in remissie) aan slaappillen. Hij kijkt van buiten (psychotherapeut) naar binnen en van binnen naar buiten (als ervaringsdeskundige).
Zijn doel is om de, grotendeels verborgen, groep medicijnverslaafden (meer dan één miljoen geregistreerd in Nederland) te voorzien van een voorlichting die, tot nu toe, schromelijk tekortschiet. Hij biedt diverse wegen aan om ‘vrij’ te worden en geeft aan de hand van zijn eigen ervaringen en die van zijn cliënten aan wat wél en wat vooral niet te doen. En wanneer je er klaar voor bent om aan de ondoorzichtige wereld van de medicijnverslaving te ontsnappen.
Media-aandacht o.a.: Psychologie Magazine, Hart van Nederland, Algemeen Dagblad, De Telegraaf, Provinciaal Zeeuwse Courant, BN De Stem, Eindhovens Dagblad, Turbantia, Brabants Dagblad, De Stentor, De Gelderlander, Plus Magazine, radio 1 De Nacht, RTL Nieuws.
Laat me gaan, over euthanasie bij psychische aandoeningen
Boek verschenen op: 7 september 2023 bij Uitgeverij Lucht
Euthanasie is de laatste jaren steeds meer uit de taboesfeer geraakt. Dat wil zeggen: euthanasie bij een fysieke aandoening. Bij een psychische aandoening is het nog minder goed bespreekbaar. Immers, patiënten met een psychische aandoening zijn vaak lichamelijk gezond en hebben meestal nog jaren te leven.
In Laat me Gaan geven psychiaters Menno Oosterhoff en Kit Vanmechelen een unieke kijk in de worstelingen waarmee een psychiater te maken krijgt bij zo’n euthanasieverzoek. Het geeft een duidelijk inzicht in de afwegingen die gemaakt worden en de twijfels die er vaak zijn bij artsen, zoals: doe ik er wel goed aan?
Het boek laat zien hoe een euthanasietraject verloopt en wat er allemaal bij komt kijken. Verder wordt ingegaan op de overwegingen en bezwaren. Hoe lang moet én mag je de moed erin houden? Heeft euthanasie geen aanzuigende werking? Ook vertellen Oosterhoff en Vanmechelen indrukwekkende verhalen uit hun dagelijkse praktijk.
Als intermezzo tussen de hoofdstukken zijn dagboekfragmenten van Esther Beukema opgenomen. Esther worstelde sinds haar tienerjaren met ernstige psychische problemen en heeft uiteindelijk euthanasie gekregen. Haar verhaal toont aan hoe ondraaglijk lijden eruitziet; haar ervaringen en haar strijd werpen een ander licht op alle theoretische overwegingen rondom euthanasie.
Laat me gaan geeft inzicht, informatie, herkenning en troost aan mensen met psychische aandoeningen, die euthanasie overwegen en aan hun naasten, maar ook aan hulpverleners en andere geïnteresseerden.
Media-aandacht o.a.: Psychologie Magazine, Psyche, Vrij Nederland, Medisch Contact, Trouw, Plus Magazine, radio 1 Spraakmakers, Nederlands Dagblad, De Psychiater, Hart van Nederland, Khalid & Sophie, NRC, Margriet.
HERSTELPLANNER, eerste praktische gids voor long-covidpatiënten
Boek verschenen op 24 mei 2023
Honderduizenden Nederlanders, van jong tot oud, kampen met langdurige gevolgen van long-covid na een coronabesmetting. Ze sprankelden van de energie voordat ze met het virus in aanraking kwamen. Nu – maanden en zelfs jaren na de infectie – zijn velen nog steeds totaal uitgeput.
Dit overkwam ook Caroline Prommenschenckel. Eind februari 2021 raasde het virus door haar lichaam. Terwijl collega’s, familie en vrienden na een coronabesmetting al snel weer opknapten, bleef zij meer dan een jaar kampen met extreme vermoeidheid, concentratieproblemen en een totaal gebrek aan conditie. Zelfs een loopje van de bank naar de keuken voelde als een beklimming van de Mount Everest.
Na vele behandelingen zoals fysiotherapie, logopedie en uiteindelijk ook ergotherapie raakte ze haar long-covid klachten nog steeds niet kwijt. ‘Leer er maar mee leven’, luidde het advies van deskundigen…
Caroline kon haar lot niet accepteren. Door goed te luisteren naar haar eigen lijf en geest ontwikkelde ze de eerste praktische Herstelplanner van Nederland en Vlaanderen. Daarmee kreeg ze zelf binnen drie maanden haar energie weer terug, een resultaat dat ze ook andere long-covidpatiënten van harte gunt.
Caroline helpt nu lotgenoten om stap voor stap hun uithoudingsvermogen en (mentale) weerstand te vergroten. De Herstelplanner leert je je dag goed en bewust plannen en laat je ervaren hoeveel positieve invloed ademhaling, voeding, beweging en bewuste herstelmomenten op je genezingsproces hebben.
De Herstelplanner is een praktische handleiding die niet alleen long-covidpatiënten aan meer energie helpt, maar ook behulpzaam is voor mensen die herstellen van een burn-out, een zware operatie of behandelingen van een ernstige ziekte.
Media-aandacht o.a.: Telegraaf Vrouw, Mijn Geheim, ..
Het zal nooit meer kaviaar zijn, inclusief 18 (v)egan recepten
Boek verschenen op: 8 april 2023 bij Crime Company
In deze eerste culinaire maffiathriller van Nederlandse bodem – Het zal nooit meer kaviaar zijn – kookt chef-kok Anna Bontekoe Italiaanse vega(n) recepten die New Yorkse maffiabazen doen denken aan hun grootmoeders keuken in Palermo.
Het zal nooit meer kaviaar zijn is een initiatief van moeder en dochter, auteur Marja West en chef-kok Anna Bontekoe (28). Ze nemen je mee naar ware gebeurtenissen rondom de New Yorkse maffia in de jaren 70, met bomaanslagen, schietpartijen, afpersingen en de mysterieuze verdwijning van vakbondsleider Jimmy Hoffa.
De Nederlands/Italiaanse Sofia infiltreert met gevaar voor eigen leven in de beruchte maffiafamilie Gambino met aan het hoofd ‘Big Paul’ Castellano. Door heerlijke maaltijden te bereiden wint ze zijn vertrouwen en ontrafelt ze de diepste geheimen van de New Yorkse maffiawereld. Naast dit verhaal vind je 18 kleurrijke vega(n) recepten geïnspireerd op de Italiaanse keuken.
Het boek is een ode aan het in 1960 verschenen boek ‘Het kan niet altijd kaviaar zijn’, geschreven door de Oostenrijkse auteur Johannes Mario Simmel. In dit verhaal raakt een bankier betrokken bij activiteiten van geheime diensten uit verschillende landen. Door spionnen heerlijke maaltijden voor te schotelen, weet hij hen loslippig te maken en rolt zo een spionagenetwerk op. Simmel nam de recepten van de kokende bankier op in zijn boek dat een wereldwijde bestseller werd.
Media-aandacht o.a.: RTL 4 Koffietijd, 50 Plus Magazine, Foodies, Wendy online, RTV Noord, Smakelijke Podcast, Ciaututti.nl, NH Dagblad, Mijn Geheim.
DE HART / HOOFD CONNECTIE, hoe een leven in balans voor een gezonder hart zorgt
Verschenen op 17 maart 2023 bij Uitgeverij Lucht
Bij een op de drie hart- en herseninfarcten bij vrouwen speelt emotionele stress een sleutelrol. Dat je bloedvaten dichtslibben als gevolg van veel en vaak te vet eten en weinig bewegen is inmiddels bekend. En dat er een verschil is in de signalen van een hartinfarct bij mannen en vrouwen dringt gelukkig ook steeds meer door.
Maar dat hartproblemen bij vrouwen vaak puur het gevolg zijn van te veel chronische stress is volgens vrouwencardioloog Janneke Wittekoek nieuw. Een leven in onze 24-uurs economie met weinig slaap, weinig groen, weinig ontspanning, oorlogen en pandemieën raakt dus letterlijk het vrouwenhart. Toch is hier nog nauwelijks aandacht voor in de spreekkamer van de dokter.
In het boek De hart/hoofdconnectie lees je wat – naast het belang van gezond eten en bewegen – de effecten van chronische stress en emoties op je hartgezondheid zijn. Met uiteraard ook handige tips die vrouwen op weg helpen naar een leven in balans en een gezonder hart.
Media-aandacht o.a.: ….
WEES, moederliefde onder voorwaarden
Verschijningsdatum: 9 november 2022
‘Al red je er maar één’ is het adagium tijdens het televisieprogramma eind jaren 60 met Mies Bouwman. Schrijver Jan de Hartog vertelt in de uitzending over zijn Koreaanse adoptiedochters. En benadrukt de hachelijke situatie waarin kinderen in Korea opgroeien. Hij roept Nederlanders op om ook een kind uit dit land te adopteren. Het is de start van een nieuwe hype.
Tussen 1970 en 1988 komen er ruim 4000 Koreaanse kinderen naar Nederland. Vol enthousiasme, maar onvoorbereid en naïef, wordt deze eerste generatie buitenlandse adoptiekinderen verwelkomd door hun nieuwe ouders. Myranda Hilhorst is een van hen. Ze is 5 jaar als ze samen met haar jongere broer door haar biologische moeder naar een kindertehuis in Seoel wordt gestuurd.
Nog verbijsterd over de breuk met haar biologische familie wordt Myranda na een kort verblijf in het kindertehuis plotseling op het vliegtuig gezet naar Nederland. De kleuter komt in een totaal andere wereld terecht, ver weg van haar eigen taal, cultuur en familie, om te gaan wonen bij andere mensen die voortaan haar ouders zijn. Die het beste met je voorhebben. Toch?
Myranda komt terecht in een disfunctioneel Nederlands gezin. Haar moeder wordt regelmatig opgenomen in ziekenhuizen en psychiatrische klinieken. Vader is emotioneel afwezig. De sfeer thuis is gespannen. Hoewel Myranda er alles aan doet om haar moeder gelukkig te maken, is niets goed genoeg.
Drie jaar geleden, na tien jaar intensieve mantelzorg, verbreekt de adoptiemoeder plotseling het contact. Myranda is geschokt en snapt er niets van. Het is de zoveelste keer dat een ouder plotseling uit haar leven verdwijnt. Eerst verloor ze haar biologische ouders in Zuid-Korea, daarna overleed haar adoptievader en nu wil haar adoptiemoeder niets meer van haar weten.
Tijdens het rouwproces besluit Myranda vastberaden om uit te zoeken wat er in de relatie met haar adoptiemoeder misging en krijgt daarbij professionele begeleiding. Ze vindt onverwachte antwoorden op vragen die haar al een leven lang bezighouden…
Media-aandacht o.a.:
Kunstenaar Bert Barten is het brein achter Talking Trees. Hij geeft bomen letterlijk een stem door hun sapstromen, fotosynthese en hartslag om te zetten naar muziek. Bomen produceren trillingen die wij niet horen maar die er wel zijn. Barten: “Door die toegankelijk te maken voor ons gehoor ontstaat er een nieuw soort bewustzijn bij mensen. Het is heel ontroerend als je hoort dat een boom van binnen echt leeft en met verschillende geluiden reageert op zijn groeiproces en omgeving. Als je dat geluid versterkt komen daar prachtige dansbare ritmes uit. Mijn doel is dat mensen zich hierdoor meer verbonden gaan voelen met de natuur.” www.talkingtrees.com
Menno Oosterhoff is (kinder- en jeugdpsychiater. Daarnaast is hij initiatiefnemer van Stichting Dwangstoornis en het OCD netwerk en schrijft hij columns in Medisch Contact. In mei 2017 verscheen zijn boek Vals Alarm over leven met een dwangstoornis. Hij ontving hiervoor de Antonie Kamerling Award. In 2020 opende hij het eerste online dwangcafe van Nederland, waar mensen met dwangklachten elkaar coronaproof kunnen ontmoeten. Ruim 200.000 Nederlanders hebben last van een dwangstoornis. Zelf kampt Oosterhoff al 40 jaar met dwang. ‘Ik vind het belangrijk om als psychiater open voor mijn dwang uit te komen omdat ik vanuit eigen ervaring kennis wil delen en me niet meer wil schamen voor mijn aandoening. Schaamte is onder dwangpatiënten een groot obstakel dat de al aanwezige lijdensdruk nog groter maakt.’ www.ocdcafe.nl
Ik heb nog nooit eerder een boek geschreven dus ik weet niet wat normaal is, maar ik weet wel, dat Marjo ervoor gezorgd heeft dat ik bij meerdere grote talkshows aan tafel zat (Pauw, RTL Late Night, Beau en nog meer) en in alle kranten heb gestaan met een interview.
Menno Oosterhoff
Uitgeverij Lucht is gespecialiseerd in non-fictie over gezondheid, bewegen en psyche. Het team bestaat uit enthousiaste en betrokken mensen met veel ervaring in het uitgeversvak. Aan het hoofd staan psychiater/publicist Bram Bakker.
Marjo is een topper in het vinden van media-aandacht, ik kan haar van harte aanbevelen vanuit zeer positieve ervaringen bij ondermeer Uitgeverij Lucht.
Bram Bakker, uitgever
Marlous de Haan (1967) is een rasechte nomofoob en verslaafd aan de smartphone. Ze is van origine fysiotherapeut en wetenschapper. Ze verdiepte zich in de fysieke, mentale en sociale problemen die worden veroorzaakt door het gebruik van de mobiele telefoon. Ze is expert op het gebied van nomofobie, de oorzaak van de verslaving aan de smartphone en geeft daarover interviews en lezingen. Gedragsregels voor het gebruik van je smartphone zijn er alleen ongeschreven. Voor onze fysieke, mentale en sociale gezondheid vond Marlous de Haan het hoog tijd om deze eens op papier te zetten. Handig voor op kantoor, in de klas en thuis
Bij Marjo van Lijssel terecht gekomen na een aanbeveling en dat bleek niet voor niets. Dankzij Marjo heb ik waanzinnig veel media-aandacht gehad voor mijn boek! Zowel TV, Radio als kranten klopten aan. De kring van mensen die ze kent is zo groot, dat ze voor ieder onderwerp weet hoe je nieuwswaarde kan genereren en wie ze moet benaderen om je onder de aandacht te brengen. Een gouden greep!
Marlous de Haan
Marlous de Haan (1967) is ook expert op het gebied van videobellen. Zij begeleidt online meetings en geeft trainingen in hoe je succesvol kunt beeldbellen. Als fysiotherapie-wetenschapper verdiept zij zich in de fysieke, mentale en sociale problemen die veroorzaakt worden door het gebruik van mobiele apparaten. Videobellen is, zeker door de coronacrisis, niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Toch gaat het nog regelmatig mis. Of het nu formeel vergaderen of lekker kleppen met je vrienden of familie is, in haar Videobellen etiquette help Marlous je het gesprek te laten slagen en eruit te halen wat erin zit.
Absoluut geen enkele twijfel over wie ik zou inschakelen bij mijn tweede boek: Marjo van Lijssel! Net als bij mijn eerste boek wist ze mij onder de aandacht te brengen bij meerdere TV programma’s, alle kranten, radio-uitzendingen en wat nog meer! Ze heeft een goede naam en weet op een prettige manier met je samen te werken. Aanrader!
Marlous de Haan