Bomen uit het Oosterpark lieten op zondagavond 24 november van zich horen. Kunstenaar Bert Barten geeft de bomen letterlijk een stem door hun sapstromen, fotosynthese en hartslag om te zetten naar muziek. Het was de eerste keer dat er op Hollandse bodem een ‘dance event’ plaats vond op het ritme van bomen.

Bomen produceren trillingen die wij niet horen maar die er wel zijn”, zegt Bert Barten. “Door die toegankelijk te maken voor ons gehoor ontstaat er een nieuw soort bewustzijn bij mensen. Het is heel ontroerend als je hoort dat een boom van binnen echt leeft en met verschillende geluiden reageert op zijn groeiproces en omgeving. Als je dat geluid versterkt komen daar prachtige dansbare ritmes uit. Mijn doel is dat mensen zich hierdoor meer verbonden gaan voelen met de natuur”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *